• Gratis bezorging vanaf €40
  • Voor 16.00 besteld (ma - vr), morgen in huis
  • Niet-goed-geld-terug-garantie

Minoxidil: wanneer wel en wanneer niet

op December 23, 2013

Minoxidil: wanneer wel en wanneer niet

Minoxidil is een erg goed middel tegen haaruitval. Toch zijn er situaties waarin je Minoxidil wel, of juist niet kunt gebruiken.

Niet voor iedere vorm van haarverlies 

Er zijn nogal wat producten op de markt die haargroei stimuleren, waaronder Minoxidil. Wat zou het simpel zijn als je, zodra haaruitval bij je wordt ontdekt, naar de winkel kunt gaan om een haargroeimiddel te kopen dat gegarandeerd succes heeft. Helaas is dit niet het geval. Wat bij de een heel goed werkt, werkt bij de ander minder goed.

Erkend middel tegen haaruitval

Hoewel Minoxidil door de gezondheidsautoriteiten erkend is als een werkend middel tegen haaruitval, wil dat niet zeggen dat iedere vorm van haaruitval met Minoxidil kan worden bestreden. Het is dus allereerst zaak om de oorzaak van de haaruitval te weten. Dit kun je laten onderzoeken door een dermatoloog.

De oorsprong van Minoxidil?

Van oorsprong is Minoxidil bedoeld als een middel tegen een hoge bloeddruk. Zoals wel vaker gebeurt bij geneesmiddelen, stond een bijwerking aan de wieg van een totaal andere toepassing van het middel. Bij Minoxidil was die bijwerking ongewenst haar op het gezicht en andere lichaamsdelen. 

Minoxidil als lotion

De Minoxidil pillen werden fijn gemaakt, zodat ze opgelost in een vloeistof als een lotion lokaal kon worden aangebracht op de hoofdhuid. Bij een percentage mannen nam de haaruitval af en later was er ook wat hernieuwde haargroei te zien. Medische wetenschappers zijn nog steeds niet precies hoe het werkt. Maar het resultaat werd vastgesteld. Tijdens de testen werd ook vastgesteld dat de lotion doorlopend gebruikt moest worden. Na het stoppen van de behandeling viel het bewaarde en hernieuwde haar toch weer versneld uit. 

Wanneer minoxidil gebruiken 

Minoxidil bij haaruitval is nu een zodanige tijd op de markt dat je kunt spreken van een veilig middel voor gebruik bij erfelijke haaruitval. Het wordt gebruikt in 2 sterktes. Voor de man kan Minoxidil 2% of 5% worden gebruikt. Bij vrouwen wordt de 5% afgeraden in verband met de toename van gezichtshaar, iets dat door vrouwen meestal niet op prijs wordt gesteld. 

Wanneer minoxidil niet gebruiken 

Er zijn gevallen waarin artsen het gebruik van Minoxidil afraden.

  • Als je last hebt van irritatie of ontsteking van de hoofdhuid
  • Als er haaruitval optreedt ten gevolge van een litteken of verwonding waarbij anti-infectie middelen moeten worden gebruikt
  • Als de haaruitval plotseling begint en zichtbaar wordt in kale plekken (Alopecia Areata)
  • Voor alle vormen van haaruitval die te wijten zijn aan andere oorzaken dan een erfelijke haaruitval
  • Gezien de afkomst van dit middel (Hoge bloeddruk) dien je, als je problemen hebt met je hart, voor gebruik eerst een arts te raadplegen 

Hier vind je enkele producten met Minoxidil: klik hier .

 

Hans J. DiksAuteur:

Hans J. Diks
g+

LAAT EEN BERICHT ACHTER

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd


TERUG NAAR BOVEN