Haaruitval door verven

Hair Labs | News |

haaruitval-door-verven

Haaruitval kent vele oorzaken, maar het komt zeker niet door verven. Het verven van je haar kan je haar licht beschadigen, maar het leidt niet tot haaruitval.

De moderne haarverf

De tijd dat het verven écht slecht was voor je haar, ligt alweer ver achter ons. De moderne haarverf en kleurspoeling is goed genoeg om je haar intact te houden en nauwelijks te beschadigen. Vroeger kon de haarverf bijvoorbeeld het vocht onttrekken uit grijs haar, waardoor het slap en futloos werd.

Is haarverven dan gezond?

Haarverf heeft geen invloed op haaruitval. Maar of het gezond is, is een heel andere kwestie. Haarverf bevat chemicaliën, die in de hoofdhuid kunnen trekken. Dat kan natuurlijk nooit helemaal goed zijn. De belangrijkste ingrediënten waar je rekening mee moet houden zijn waterstofperoxide en Parafenyleendiamine (PPD).

Waterstofperoxide

Waterstofperoxide klinkt heel spannend, maar de kleine hoeveelheid die in haarverf gebruikt wordt is niet schadelijk en voldoet aan de strenge Europese richtlijnen.

Parafenyleendiamine (PPD)

Parafenyleendiamine (PPD) is een kleurstof waarvoor je allergisch zou kunnen zijn of worden. Hoe donkerder de haarkleur, hoe meer PPD er in de verf zit. Gelukkig is er ook PPD-vrije haarverf te koop. Lees meer over PPD op het Allergieplatform.

Haaruitval komt niet door verven

Haarverf is niet schadelijk voor je haar en het leidt al helemaal niet tot haaruitval. Echter is haarverf minder vriendelijk voor je hoofdhuid. Als je er gevoelig voor bent, merk je snel genoeg dat het jeukt of bijt. Kies dan voor een haarverf met natuurlijke ingrediënten.

0 Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Reageer op deze Blogpost